Cozonac unguresc cu mac

Printeaza

Cozonac unguresc cu mac din: faina, unt, untura, oua, lapte, zahar, smantana, drojdie, zahar vanilat, mac, lapte.

Cozonac_unguresc_cu_mac

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g untura
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură smântână
  • 20 g drojdie
  • 1-2 pliculeţe zahăr vanilat.

Pentru umplutură:

  • 250 g mac
  • 150 g zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • lapte cât cuprinde

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul şi untura, apoi adaugi celelalte ingrediente. Dai aluatul la rece, timp de 30 de minute.

Intinzi 2 foi, iar pe ele pui compoziţia de mac, rulezi, iar deasupra dai cu ou. Coci timp de 30-40 de minute, la 180 de grade.

Cozonac unguresc cu mac

Cozonac_unguresc_cu_mac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.