Cozonac unguresc cu mac
PrinteazaCozonac unguresc cu mac din: faina, unt, untura, oua, lapte, zahar, smantana, drojdie, zahar vanilat, mac, lapte.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 150 g unt
- 100 g untura
- 2 gălbenuşuri
- 100 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1 lingură smântână
- 20 g drojdie
- 1-2 pliculeţe zahăr vanilat.
Pentru umplutură:
- 250 g mac
- 150 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- lapte cât cuprinde
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul şi untura, apoi adaugi celelalte ingrediente. Dai aluatul la rece, timp de 30 de minute.
Intinzi 2 foi, iar pe ele pui compoziţia de mac, rulezi, iar deasupra dai cu ou. Coci timp de 30-40 de minute, la 180 de grade.
Cozonac unguresc cu mac
Pofta buna!