Cozonac Trandafir cu stafide

Printeaza

Cozonac Trandafir cu stafide

Ingrediente:Cozonac Trandafir cu stafide

  • 1/2 kg făină
  • 3 ouă
  • sare

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 50 g stafide (opţional)
  • 2 sticluţe esenţă de rom

Pentru sirop ai nevoie de:

  • 1 pahar de lapte
  • 2 linguri de zahăr

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de făină şi una de lapte şi laşi maiaua la crescut timp de 15 minute. Tomi maiaua în mijlocul făinii, pui un praf de sare şi tot zahărul şi începi să frămânţi aluatul, încorporând pe rând laptele călduţ şi 2 ouă.

Când aluatul se desprinde de lighean e semn că e bine frământat, îl acoperi cu un prosop curat şi-l laşi la dospit. între timp, pui stafidele să se înmoaie în esenţa de rom, iar untul îl freci spumă cu zahărul. Când a crescut bine cozonacul îl întinzi, îl ungi cu untul frecat cu zahăr, presari stafidele scurse, îl rulezi şi tai sulul în 7 bucăţi.

Ungi o cratiţă cu margarină, o tapetezi cu făină, presari 4-5 linguri de zahăr şi aşezi bucăţile de aluat cu tăietura în sus, în formă de floare, îl ungi cu ou bătut şi-l dai la cuptor pentru 30-40 de minute. Fierbi laptele cu zahărul şi când cozonacul e gata, torni siropul, îl laşi să se pătrundă puţin.

Cozonac Trandafir

Cozonac Trandafir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.