Cozonac rulat cu crema de nuci

Printeaza

Cozonac rulat cu crema de nuci

Cozonac rulat cu crema de nuci

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 30 g drojdie
  • 200 ml lapte călduţ
  • 70 g zahăr
  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • 100 g unt topit
  • 2 ouă
  • coaja rasă de la o lămâie

Pentru umplutură:

  • 200 g de nuci
  • esenţă de vanilie
  • 120 g zahăr
  • o linguriţă de cacao si o lingură de lapte
  • o linguriţă de sccorţişoară
  • coajă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în lapte şi, împreună cui un praf de zahăr, se amestecă cu făina. Se lasă acoperită la cald 10 minute.

Se amestecă făina, zahărul, sarea, untul, coaja de lămâie, oul bătut şi laptele cu drojdia şi se frămantă bine. Se lasă la dospit 20 de minute.

Intre timp, se amestecă nucile măcinate cu zahărul, esenţa de vanilie, cacaoa, scorţi­şoara, coaja de lămâie şi puţin lapte până se obţine o cremă destul de densă.

După ce a crescut aluatul, se întinde uniform pe planşeta, se presară pasta de nuci pe toată suprafaţa şi se rulează cu atenţie să nu se rupă.

Se aşază în tava unsă cu unt. Separat, se bate un albuş cu apă şi se unge bine cozonacul să aibă un aspect plăcut. Se mai lasă 10 minute la dospit.

Se încinge cuptorul la 200° C şi se bagă tava în cuptor. Se serveşte cald.

Cozonac rulat cu crema de nuci

Cozonac rulat cu crema de nuci1.jpg Cozonac rulat cu crema de nuci2.jpg Cozonac rulat cu crema de nuci3.jpg Cozonac rulat cu crema de nuci4.jpg Cozonac rulat cu crema de nuci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.