Cozonac Piticot

Printeaza

Cozonac Piticot

Cozonac Piticot

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 50 g drojdie
  • 280 g zahăr
  • 260 g unt
  • 3 ouă
  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g smântână
  • 150 g lapte
  • 50 ml coniac
  • 1 lamaie
  • sare

Preprare:

Dizolvă drojdia în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. Acoperă maiaua şi las-o la crescut, la loc călduţ

După ce a crescut, adaugă restul de lapte şi zahăr, 2 ouă întregi, gălbenuşurile, smântână, făina, un praf de sare, coniacul, răzătura de coajă de lămâie şi untul topit.

Din toate aceste ingrediente frământă un aluat până nu se mai lipeşte de mâini. Lasă-l apoi să crească aproximativ 30 de minute.

După ce a crescut pune aluatul într-o formă unsă cu unt şi mai lasă puţin la crescut. Unge deasupra cu oul rămas şi coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 50 de minute.

După ce ai uns cozonacul cu ou presară o linguriţă cu zahăr şi puţină nucă măcinată.

Ai grijă ca aluatul pus în formă să nu treacă de jumătate. El are nevoie de loc pentru a creşte frumos.

Cozonac Piticot

Cozonac Piticot.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu nu prea ma omor dupa cozonac. Nici sotiei nu prea ii place.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.