Cozonac cu nuca

Printeaza

Cozonac cu nuca din: faina, oua, unt, ulei de floarea soarelui, sare, zahar pudra, lapte, esenta de vanilie, coaja de lamaie, drojdie, nuca, cacao, esenta rom, zahar vanilat si ou.

Ingrediente:

  • un kg faina
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf sare
  • 250 g zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • o esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 60 g drojdie proaspata

pentru umplutura:

  • 500 g nuca
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta rom
  • zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu puţin lapte călduţ si cu o lingură de făină. Se lasă la dospit 20-30 de minute.

Se cerne făina într-un bol si se presară sare la mijloc. Se topeşte untul si se ames­tecă cu uleiul.

Se formează un gol la mijloc în bolul cu făina cernută si se adaugă, ouăle bătute spumă, zahărul, mirodeniilee, maiaua si restul de lapte.

Se încorporează apoi uşor si grăsimea. Se frământă bine, până se desprinde de pe degete şi se lasă la dospit acoperită cu un şervet.

Se pregăteşte umplutura. Nuca măcina­tă se amestecă cu zahărul, esenţele, puţin lapte si cacaua cernută.

Aluatul crescut se împarte în două. Se întinde fiecare parte, se unge cu umplu­tura pregătită, se rulează si se pune fie într-o formă rotundă, fie în clasicele forme de cozonac.

Se ung cu ou, se mai lasă la dospit 20 de minute, apoi se coc.

 

Cozonac cu nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.