Cozonac marmorat cu cacao, portocala si lamaie

Printeaza

Cozonac marmorat cu cacao, portocala si lamaie din: ouă, zahar, faina, margarina, iaurt de baut, lamaie, portocala, cacao, zahăr vanilat, sare.

Ingrediente:Cozonac marmorat cu cacao, portocala si lamaie

  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 300 g făină
  • 250 g margarină
  • 200 ml iaurt de băut
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 1 lingură cacao
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Freci margarina moaie cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugi treptat gălbenuşurile, iaurtul în care ai stins pra­ful de copt, răzătura de lămâie şi portocală şi albuşurile bătute tare cu praful de sare.

Presari făina şi o ames­teci uşor de jos în sus. Ungi forma de guguluf cu puţin ulei sau unt, o aşezi într-o tavă şi torni compoziţia în formă, păstrând 5 linguri în care în­corporezi cacao.

Distribui uniform compoziţia cu ca­cao şi cu o furculiţa faci mişcări circulare în compoziţie. Coci guguluful 40-45 minute, în cuptorul preîncălzit. Rece, îl scoţi din formă şi îl servesti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.