Cozonac la tava cu rubarba

Printeaza

Cozonac la tava cu rubarba din: faina, zahar, unt, galbenusuri, ou, drojdie, lapte semidegresat, coaja de lamaie, sare, tije de rubarba, faina, unt.

Ingrediente:Cozonac_la_tava_cu_rubarba

  • 500 g faina
  • 75 g zahar
  • 75 g unt topit si racit
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 250 ml lapte semidegresat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • 500-600 g tije de rubarba (spalate, decojite si taiate cuburi)
  • 2 plicuri zahar vanilat

crusta crocanta:

  • 140 g faina
  • 100 g unt rece taiat cuburi
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un castron mare si se face o gropita la mijloc; se toarna inauntru 100 ml lapte caldut si jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga drojdie zdrobita, se amesteca si se lasa sa creasca 10 minute. Se adauga apoi galbenus, unt, restul de zahar, coaja de lamaie si sare; se toarna treptat restul de lapte cald.

Se framanta aluatul, apoi se acopera cu un prosop textul curat si se lasa sa creeasca la caldura, pana ce-si dubleaza volumul. Se incinge cuptorul la 170C. Se ung cu unt 2 tavi si se tapeteaza cu aluat in strat subtire. Deasupra se asaza rubarba si se presara zahar vanilat.

Se presara crusta crocanta: se amesteca faina cu unt si zahar, rapid, cu varfurile degetelor. Se presara peste rubarba, se ung marginile cu ou batut si se coace prajitura pana se rumeneste.

Cozonac la tava cu rubarba

Cozonac_la_tava_cu_rubarba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.