Cozonac Kugelhupf

Printeaza

O reteta delicioasa de cozonac din: unt, oua, faina, lapte, zahar, drojdie, coaja de lamaie, stafide, zahar pudra, sare, alune de padure.

Ingrediente:Cozonac Kugelhupf

  • 300 g unt
  • 10 ouă
  • 10 linguri făină
  • 8 linguri lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 20 g drojdie
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 100 g stafide
  • 2 linguri zahăr pudră
  • sare
  • 1 lingura alune de padure sarate

Mod de preparare:

Pui stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Separi albu­şurile de gălbenuşuri. Adaugi sare, drojdia înmuiată în puţin lapte călduţ, puţină coajă de lămâie rasă, 100 g stafide albe şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă. Din toate aceste ingrediente faci un aluat pe care îl împărţi în 2 forme înalte de cozonac, unse cu unt şi tapetate cu alune zdrobite.

Laşi cozonacii să crească la loc cald, feriţi de curent. După ce au crescut, îi coci în cup­torul încălzit dinainte, timp de 1 oră, îi scoţi din forme şi îi presari cu zahăr pudră.

Cozonac

Cozonac Kugelhupf

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.