Cozonac impletit cu migdale

Printeaza

Cozonac impletit cu migdale din: stafide, rom, drojdie, zahar pudra, faina, sare, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte, unt, migdale, ou.

Ingrediente:Cozonac_impletit_cu_migdale

  • 100 g stafide
  • 4 linguri rom
  • 1 cub drojdie (42 g)
  • 220 g zahar pudra
  • 1 kg faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 500 ml lapte caldut
  • 200 g unt
  • 100 g migdale decojite si tocate sau fulgi de migdale
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Se inmoaie stafidele in rom; se lasa sa se marineze cateva ore (cel mai bine peste noapte).

Se zdrobeste drojdia; se adauga 1 lingura zahar si 1 lingura faina; se amesteca si se lasa sa creasca la caldura.

Se cerne făina şi se amestecă împreună cu zahărul şi sarea. Se face o gropiţă la mijloc şi se aşază gălbenuşul, maiaua şi coaja de lămâie rasă. Se încălzeşte laptele cu unt.

Se scurg stafidele şi se păstrează romul; se adaugă la compoziţie şi se frământă aluatul.

Apoi se adaugă 70 g migdale şi stafidele, se frământă şi se acoperă cu un prosop textil; se lasă să crească cca 1,5 ore.

Se împarte aluatul în 9 porţii. Patru dintre ele se modelează sub formă de rulou şi se împleteşte din ele o coadă care se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Din alte 3 bucăţi se împleteşte încă o coadă. Din ultimele 2 bucăţi se mai împleteşte o coadă.

Se încinge cuptorul la 175 °C. In mijlocul cozii din tavă se face un şanţ cu palma şi se aşază coada împletită în Se face un nou şanţ la mijloc şi se aşază deasupra ultima coadă.

Se acoperă cu un prosop şi se mai lasă să crească cca 20 min.

In final se fixează în 3 locuri cu ţepuşe de lemn; se unge cozonacul cu ou bătut. Se presară migdalele rămase şi se coace 10 min.

Se reduce temperatura din cuptor la 160 °C. Se coace cca 1 oră, până se rumeneşte.

Cozonac impletit cu migdale

Cozonac_impletit_cu_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.