Cozonac glasat

Printeaza

 Cozonac glasat

Ingrediente:Cozonac glasat

  • 53o g făină
  • 120 ml lapte
  • 120 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 30 g drojdie

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 75 g stafide
  • 1 cană de zahăr
  • cubuleţe de coajă de portocală din dulceaţă
  • 1 albuş si 4 linguri zahăr pudră pentru glazură

 

 

Mod de preparare:

Amesteci jumătate de cană de făină (135 g) cu drojdia şi o jumătate de cană de apă călduţă, amesteci şi o laşi la cald 15 minute ca să crească. Torni maiaua peste făină, amesteci puţin, apoi  adaugi pe rând zahărul, gălbenuşurile, sare şi laptele călduţ.

Frămânţi aluatul după ce ai adăugat fiecare ingredient şi la urmă încorporezi 100 g unt moale. Laşi aluatul la crescut pentru o oră, într-un loc cald. După ce a dospit aluatul, îl întinzi într-o foaie, o ungi cu untul rămas, pui cubuleţele de coajă de portocale din dulceaţă şi stafidele.

Cozonac glasat1

Rulezi apoi aluatul şi îl tai în lungime pe jumătate. împleteşti repede cele două părţi, le uneşti la capete ca să formezi o coroniţă. Laşi cozona­cul deoparte 30 de minute, apoi îl dai la cuptor pentru 50 de minute.

In acest timp, amesteci albusul cu zaharul, sare sa le bati spuma si ungi cozonacul dupa ce-l scoti din cuptor.

Cozonac glasat

Cozonac glasat

Poftă bună!

1 comentariu

  1. O sa incerc reteta asta de cozonac de Craciun; sper sa-mi iasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.