Cozonac german

Printeaza

Cozonac german din: faina, oua, drojdie, zahar, zahar vanilat,  lapte, unt, sare, lamaie, ou, zahar pudra, stafide, rahat, rom.

Ingrediente:Cozonac german

  • 1 kg făină
  • 8 gălbenuşuri
  • 3 albuşuri
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 250 g zahăr
  • 2 pliculeţe zahâr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingură zahăr pudră

Pentru umplutură:

  • 150 g stafide
  • 150 g rahat
  • 1 pahar de rom

 

Mod de preparare:

Laşi 2-3 ore stafidele la înmuiat în alcool şi tai rahatul bucăţele. Cerni făina, adaugi drojdia fărâmiţată, zahărul dizolvat în laptele călduţ, gălbenuşurile, albuşurile bătute cu un praf de sare, coaja rasă de lămâie, stafidele, bucăţile de rahat şi zahărul vanilat.

Frămânţi sau mixezi totul bine până obţii un aluat consistent. Adaugi treptat untul moale tăiat bucăţele şi continui să frămânţi până când aluatul devine omogen şi elastic. Impărţi aluatul în două şi aşezi fiecare bucată în câte o formă de cozonac, unsă cu unt.

Laşi să crească în formă 30 de minute, la loc cald. Ungi cozonacii un ou bătut, îi introduci în cuptorul încins şi îi ţii la foc mic, până când trec testul scobitorii. Scoţi cozonacii pe grătar şi îi presari cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.