Cozonac cu scortisoara

Printeaza

Cozonac cu scortisoara din: faina, lapte, ulei, zahar, oua, sare, drojdie, cacao, scortisoara, rahat, nuci.

Ingrediente:Cozonac_cu_scortisoara

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 25 g drojdie
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 praf de scorţişoară
  • 150 g rahat multicolor
  • 1 gălbenuş
  • 30 g nuci mărunţite
  • zahăr pentru decor

 

Mod de preparare:

Faci o maia din drojdie, 100 ml lapte şi câte 1 lingură de zahăr şi făină.

După ce a crescut 20 de minute la cald, o amesteci împreună cu restul de făină cernută, laptele îndulcit, gălbehuşurile frecate cu sare, aromele şi spuma de albuşuri.

Omogenizezi şi frămânţi aluatul adăugând treptat 180 ml ulei uşor încălzit.

Impărţi compoziţia în jumătate şi colorezi o parte cu praful de cacao şi scorţişoara. Laşi să dospească aluaturile la cald, 1 oră.

Intinzi două dreptunghiuri de aluat şi presari cubuleţe de rahat. Suprapui aluatul maro peste cel alb şi le rulezi împreună.

Pui ruloul în tava unsă cu ulei şi laşi să crească 1/2 oră.

Coci cozonacul 45 de minute, la foc mediu. Fierbinte, îl ungi cu gălbenuş şi presari nuci şi zahăr.

Cozonac cu scortisoara

Cozonac_cu_scortisoara

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cozonac împletit, cu stafide și migdale

Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 1 cub (40 g) drojdie proaspătă 75 g unt 75 g zahăr 2 ouă 100 g stafide 1 fiolă esență de rom 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.