Cozonac cu nuca, rahat si coaja de lamaie

Printeaza

Cozonac cu nuca, rahat si coaja de lamaie din: faina, lapte, oua, zahar pudra, unt, ulei, drojdie, nuca, rahat, zahăr vanilat, coaja de lamaie.

 

Ingrediente pentru aluat:Cozonac_cu_nuca_coaja_de_lamaie_si_rahat

  • 1 kg făină bună
  • 1 1/2 ceaşcă lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 4 albuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 1/2 pahar ulei
  • 50 g drojdie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g nucă măcinată
  • 200 g rahat de diverse culori
  • 100 g zahăr pudră
  • 1/2 ceaşcă lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coajă de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele ca la orice aluat de cozonac. Frămânţi bine, adăugând mereu untul topit şi ames­tecat cu ulei.

Când aluatul se desprinde de pe mâi­ni, mai frămânţi până face băşici. Presari deasupra puţină făină şi laşi într-un loc călduţ să dospească.

După ce volumul aluatului a crescut de cel puţin 2 ori, tai aluatul în două bucăţi.

Acestor două bucăţi le dai formă lunguiaţă simplă.

Uneia dintre bucăţi îi dai formă lunguiaţă, apoi o umpli cu o parte din nucă tăiată bucăţele şi rahat tăiat cubuleţe şi trecut prin făină.

Pentru umplutura, nuca rămasă o macini şi o opăreşti în lapte, apoi o amesteci cu zahăr pudră, zahăr vanilat şi coajă rasă de lămâie.

Cea de-a doua bucată de aluat o umpli cu cdfrtpoziţia de mai sus.

Pui cei doi cozo­naci umpluţi în tăvile unse sau acoperite cu hârtie de copt, îi ungi cu ou bătut şi îi laşi cel puţin 20 de mi­nute să mai crească.

Introduci apoi tăvile în cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc frumos.

 

Cozonac cu nuca, rahat si coaja de lamaie

Cozonac_cu_nuca_coaja_de_lamaie_si_rahat

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.