Cozonac cu mărar

Printeaza

Cozonac cu mărar din: faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, oua, marar verde, untura, zahar si branza telemea.

Ingrediente:Cozonac_cu_marar

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • putin ulei
  • 1 dl lapte
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 2 oua
  • 2 legaturi de marar verde tocat marunt
  • putina untura
  • 2-3 linguri zahar
  • 250 g branza telemea

 

Mod de preparare:

Pregăteşti un aluat ca pentru cozonac şi îl laşi să dospească. Mărarul tăiat mărunt îl căleşti în puţină untură şi zahăr şi îl laşi să se răcească. împărţi aluatul în două părţi, îl întinzi şi îl ungi cu mărarul călit, apoi îl faci sul.

Aşezi în tava unsă, ungi su­lul cu ou bătut, mai laşi să crească în tavă, apoi îl coci. îl laşi să mai crească în tavă, după care îl coci. Răceşti cozonacul în tavă, apoi îl tai felii. Dacă doreşti, poţi adăuga brânză în compoziţia de mărar.

Cozonac cu mărar

Cozonac_cu_marar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.