Cozonac cu mac si nuca

Printeaza

Cozonac cu mac si nuca din: oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, faina, coaja de lamaie, mac, nuca si zahar.

Ingrediente:Cozonac_cu_mac_si_nuca

  • 3 oua intregi
  • 1 cana zahar
  • 100 ml ulei
  • 1/2 l lapte
  • drojdie cat o nuca
  • 1 kg faina
  • coaja de la o lamaie

pentru umplutura:

  • 200 g mac macinat
  • 200 g nuca macinata
  • 300 g zahar

 

Mod de preparare:

Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul şi laptele şi le pui la încălzit pe sobă, până este caldă compoziţia, lei deoparte vasul, adaugi drojdia, razi coaja de lămâie şi frămânţi.

Până alu­atul dospeşte, pregăteşti cremele: opăreşti atât macul, cât şi nuca cu puţin lapte şi adaugi 150 g zahăr la fiecare dintre ele.

Aluatul dospit îl împărţi în 4 părţi din care întinzi câte o foaie. Pe două din­tre foi întinzi crema de mac, iar pe celelalte două întinzi crema de nucă. Le rulezi pe rând, apoi le răsuceşti una cu mac şi una cu nucă.

Aşezi co­zonacii în tavă şi îi laşi la crescut. Inainte de a-i pune la copt, ungi cozonacii cu gălbenuş de ou diluat în apă.

Cozonac cu mac si nuca

Cozonac_cu_mac_si_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.