Cozonac cu mac, nuca si rom

Printeaza

Cozonac cu mac, nuca si rom din: drojdie, zahar, lapte, unt, faina, sare, nuca, cacao, rom, mac.

Ingrediente:Cozonac_cu_mac_nuca_si_rom

  • 110 ml apă călduţă
  • un plic drojdie uscată
  • 60 g zahăr
  • 120 ml lapte
  • 55 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 500 g făină
  • sare

Pentru umplutură:

  • 250 g nucă măcinată
  • 2 linguri zahăr
  • o lingură cacao
  • 3 linguri lapte
  • esenţă de rom

Pentru copt:

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguriţe mac

 

Mod de preparare:

Pentru maia, se dizolvă drojdia în apa călduţă împreună cu zahărul. Se topeşte untul si se amestecă apoi cu laptele, după care se lasă la răcit.

Intr-un vas se pun făina cu sarea amestecate în prealabil, maiaua, gălbenuşurile şi se frământă un aluat care se lasă la crescut o oră.

Pentru umplutură, se amestecă ingredientele.

Aluatul crescut se frământă pe masa presărată cu puţină făină şi se împarte în două. Se întind două foi pe care se întinde umplutura de nucă, se împletesc şi se pun în forma rotundă de copt.

Se lasă la crescut încă 20 de minute. Se ung apoi cu gălbenuş şi se presară cu mac. Se coc 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în tăvi.

Cozonac cu mac, nuca si rom

Cozonac_cu_mac_nuca_si_rom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.