Cozonac cu glazura de ciocolata si capsuni

Printeaza

Cozonac cu glazura de ciocolata si capsuni din: faina, lapte, zahr, oua, unt, apa, drojdie, vanilie, ciocolata neagra, smantana, capsuni.

Ingrediente: Cozonac_cu_glazura_de_ciocolata_si_capsuni

  • 600g de făină
  • 200ml de lapte
  • 120g de zahăr, plus 2 linguri pentru amestecul cu drojdie
  • 2 ouă
  • 150g de unt, topit
  • 50ml de apă călduţă
  • 2 linguri de drojdie uscată
  • vanilie
  • 100gr de ciocolată neagră, tăiată bucăţi

Ingrediente pentru glazura:

  • 200g de ciocolată neagră, tocată mărunt
  • 200ml de smântână dulce
  • 300g de căpşuni

Mod de preparare:

Fierbe laptele cu zahărul. Lasă-l la răcit până e călduţ, apoi adaugă ouăle. Inmoaie drojdia în apă călduţă împreună cu cele două linguri de zahăr şi lasă-le să stea 10 minute. Toarnă mixul de drojdie peste lapte, apoi amestecă totul cu făina până obţii un aluat omogen (nu trebuie amestecat prea mult).

Adaugă untul topit şi amestecă din nou, cu mâna, fără să frămânţi, cu mişcări circulare din exterior spre interior. Lasă aluatul la dospit, acoperit cu un prosop, într-un loc călduţ, până îşi triplează volumul.

Unge cu unt o formă de cozonac cu gaură (tavă-inel). Intinde cu mâna o foaie de 40/20 cm, presară ciocolata tăiată bucăţi, rulează aluatul si pune-l în formă. Lasă-l din nou la dospit până îşi dublează volumul.

Dă cozonacul la cuptor la 180° timp de 30-35 de minute. Scoate-l din tavă şi lasă-l la răcit.

Pentru glazură, pune pe foc mic smântână dulce. Imediat ce ajunge la punctul de fierbere, adaugă ciocolata neagră. Lasă totul să stea un minut, apoi amestecă până obţii o glazură omogenă. Toarnă glazura peste cozonacul răcit şi decorează cu căpşuni.

Cozonac cu glazura de ciocolata si capsuni

Cozonac_cu_glazura_de_ciocolata_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.