Cozonac cu fructe uscate

Printeaza

Cozonac cu fructe uscate din: faina, drojdie, suc portocale, ulei, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, fructe de rom, esenta de rom.

Ingrediente:Cozonac_cu_fructe_uscate

  • 250 g faina
  • 20 g drojdie
  • 120 ml suc portocale
  • 40 ml ulei
  • 40 g zahar
  • 2 esente vanilie
  • coaja de lamaie
  • sare

umplutura:

  • 250 g fructe uscate
  • 1 esenta rom

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în sucul de portocale, după care se amestecă toate ingre­dientele; Se frământă bine şi se lasă la dospit, până creşte; Amestecul de fructe uscate se taie în bucăţi mici şi se pun la înmuiat în apă călduţă cu esenţă de rom şi se lasă până se umflă bine;

Aluatul crescut de cozonac se întinde, peste care se presară amestecul de fructe uscate, după care aluatul se rulează; Cozonacul astfel obţinut se pune într-o tavă de cozonac unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Cozonacul se mai lasă la crescut 20-30 de min., apoi se coace în cuptor 45 de min. la 160° C; La sfârşit pudrăm cozonacul cu zahăr pudră.

Cozonac cu fructe uscate

Cozonac_cu_fructe_uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.