Cozonac cu fructe confiate (varianta)

Printeaza

Cozonac cu fructe confiate din: faina, zahar pudra, margarina, crema de branza, oua, rom sau coniac, lamaie, cardamon, nucsoara, praf de copt, stafide, nuci, portocala glasata, margarina.

Ingrediente:Cozonac cu fructe confiate

  • 500 g făină
  • 175 g zahăr pudră
  • 175 g margarină
  • 250 g cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 50 ml rom sau coniac
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriţă cu cardamon
  • 1 linguriţă cu nucşoară
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 200 g stafide
  • 150 g nuci (alune) pisate
  • 100 g portocală glasată
  • 50 g margarină pentru uns

Pentru ornat:

  • 50 g zahăr tos
  • 50 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Freacă margarina cu zahărul pudră şi cele 2 ouă (dacă o faci cu mixerul, atunci să fie la viteză mică). Adaugă crema de brânză (de foarte bună calitate, fără niciun pic de zer) şi amestecă până vei obţine o compoziţie omogenă.

Pune mirodeniile, romul, nuca pisată (după ce ai rumenit-o într-o tigaie ori în cuptor), stafidele, portocala glasată tăiată mărunt şi abia la sfârşit făina amestecată cu praful de copt.

Pune aluatul rezultat (destul de moale) la cald, pentru o jumătate de oră.

Imparte-l în două bucăţi şi întinde foi ovale cu grosimea de 2-3 cm. Dă-le formă de cozonac, dar ai grijă ca partea de jos să fie cu 1 cm mai în afară decât cea de sus.

Dă la cuptor pentru 55-60 de minute. Cât sunt fierbinţi, unge-i cu margarină topită, presară zahăr tos, apoi, când s-au răcit, zahăr pudră.

 

Cozonac cu fructe confiate

Cozonac cu fructe confiate

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.