Cozonac cu ciocolata
PrinteazaCozonac cu ciocolata
- 1 kg făină
- 3 gălbenuşuri
- 1 cană zahăr
- 1 lingură drojdie de bere
- 3 plicuri vanilie
- 4 linguri unt
- 1/2 l lapte
- 100 g ciocolată
- un praf de sare
Mod de preparare:
Din drojdie, lapte şi 2 linguri de zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi o amesteci cu făina. Adaugi gălbenuşurile frecate cu puţină sare, cu zahărul şi cu zahărul vanilat.
Frămânţi bine şi când coca începe să facă băşicuţe adaugi şi untul puţin câte puţin. Trebuie să încorporezi bine tot untul. împărţi aluatul în două şi-l laşi la dospit. După ce a crescut, întinzi 2 foi.
Pe prima o ungi cu ciocolată topită, iar pe a doua o aşezi deasupra. Il rulezi şi-l pui într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, îl mai laşi să crească, apoi îl dai la cuptor.
Poftă bună!