Cozonac cu ciocolata

Printeaza

 Cozonac cu ciocolata

Ingrediente:Cozonac cu ciocolata

  • 1 kg făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 1 lingură droj­die de bere
  • 3 plicuri vanilie
  • 4 linguri unt
  • 1/2 l lapte
  • 100 g ciocolată
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Din drojdie, lapte şi 2 linguri de zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi o amesteci cu făina. Adaugi gălbenuşurile frecate cu puţină sare, cu zahărul şi cu zahărul vanilat.

Frămânţi bine şi când coca începe să facă băşicuţe adaugi şi untul puţin câte puţin. Trebuie să încorporezi bine tot untul. împărţi alu­atul în două şi-l laşi la dospit. După ce a crescut, întinzi 2 foi.

Pe prima o ungi cu ciocolată topită, iar pe a doua o aşezi deasupra. Il rulezi şi-l pui într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, îl mai laşi să crească, apoi îl dai la cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.