Cozonac cu ciocolată si alune

Printeaza

Cozonac cu ciocolată si alune din: faina, drojdie, oua, miere, unt, lapte, esenta de vanilie, sare, coaja de portocala, ciocolata, frisca, alune si rom.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 40 g drojdie
  • 6 oua
  • 100 g miere
  • 200 g unt
  • 225 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • o lingurita sare
  • coaja de la o portocala

pentru umplutura:

  • 400 g ciocolata
  • 125 ml frisca lichida
  • 300 g alune prajite fara sare
  • 2 lingurite rom natural

 

Mod de preparare:

Se taie ciocolata cubulete, care se pun la baie de aburi să se topească. Se amestecă bine cu fnsca si se dă deoparte. Alunele se macină.

Se topeşte untul si se lasă la temperatura camerei. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu sare si cu miere si se dau deoparte.

Se amestecă drojdia cu laptele si se lasă la dospit. Se cerne făina, se face un gol la mijloc si se adaugă gălbenuşurile, maiaua dospită, untul, mirodeniile, laptele si, la final, albuşurile bătute spumă.

Se obţine un aluat pufos, care se lasă la dospit, acoperit.

Se amestecă o parte din alune cu o parte din cantitatea de ciocolată si romul natural. Se obţine o cremă potrivit de moale.

Se împarte aluatul, se întinde cu sucitorul, se pune crema si se rulează. Se aşază în forme si se coace la foc potrivit.

După ce s-a copt, se glazurează cu restul de ciocolată topită si se presară alune.

Cozonac cu ciocolată si alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.