Cozonac bucovinean cu mere

Printeaza

Cozonac bucovinean cu mere din: faina, zahar pudra, drojdie uscata, oua, apa, unt, sare, mere, nuci, unt.

Ingrediente pentru aluat:Cozonac_bucovinean_cu_mere

  • 530 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • un plic drojdie uscată
  • 3 ouă
  • 120 ml apă
  • 150 g unt
  • un praf sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • un kg mere
  • 150 g nuci
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră

Ingrediente pentru copt:

  • 2 gălbenuşuri

Ingrediente pentru sirop:

  • 150 ml apă
  • 250 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de prepararea cozonacului, se amestecă făina cu zahărul şi drojdia. Se adaugă apa, ouăle, unul câte unul, şi se ameste­că. Se pun sarea şi untul tăiat cubuleţe, amestecând bine. Se frământă aproximativ 10 minute, până ce aluatul se desprinde de pereţii vasului.

Apoi, vasul se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la frigider peste noapte. 

A doua zi, merele rase se calsesc 10 minute in unt. Odata inmuiate se trege vasul  pe foc şi se pune zahărul. Se scoate aluatul de la frigider. Se împarte aluatul în două pe masa presărată cu făină, se umplu cele două foi cu mere, se presară nuci mărunţite si se rulează.

Se taie în două pe lung şi se împletesc cele două jumă­tăţi ale fiecărui cozonac, cu umplutura în afară.

Se aşază cozonacii în forme de copt tapetate cu hârtie, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut 90 de minute. Se ung apoi cu gălbenuş şi şe coc 30 de minute. între timp se face siropul, pentru care zahărul si apa se fierb.

Cât sunt. cozonacii calzi se ung cu sirop din belşug şi se lasă în tavă să se răcească.

Cozonac bucovinean cu mere

Cozonac_bucovinean_cu_mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.