Cozi de creveti cu sos tomat cu usturoi

Printeaza

Cozi de creveti cu sos tomat cu usturoi din: creveti, patrunjel, usturoi, ceapa, busuioc, rosii, otet, ardei rosu, lamaie, sare, piper, ulei de masline, salata verde.

Ingrediente:Cozi_de_creveti_cu_sos_tomat_cu_usturoi

  • 500 g de creveţi ori cozi de creveţi
  • o lingură de pătrunjel verde tocat

Pentru sos:

  • doi căţei de usturoi
  • o ceapă mică tăiată mărunt
  • o ceapă verde
  • 4 frunze de busuioc
  • 4 roşii descojite desămânţate şi tăiate mărunt
  • o lingură de pătrunjel verde tocat
  • o lingură de oţet de vin
  • puţin ardei roşu măcinat
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
  • câteva frunze de salată verde.

 

Mod de preparare:

Creveţii se fierb în apă puţină câteva minute, apoi se curăţă de carcasă – din care se păstrează doar cozile – după care se pun în apă cu sare şi pătrunjel verde, la foc mic, una până la trei ore. Pentru sos, se zdrobeşte usturoiul în mojar, se adaugă frunzele de busuioc, oţetul, ardeiul roşu, iar când se obţine o pastă se trece într-un bol. Se adaugă roşiile, ceapa, sucul de lămâie, pătrunjel, sare, piper şi se dă la rece pen­tru o oră.

Se încorporează creveţii în acest sos, se adaugă ulei de măsline şi se serveşte pe pat de salată verde.

 

Cozi de creveti cu sos tomat cu usturoi

Cozi_de_creveti_cu_sos_tomat_cu_usturoi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.