Covrigi cu branza

Printeaza

O reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar, unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte.

Ingrediente:Covrigi cu branza

  • 800 g făină
  • 500 ml lapte
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 3 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • sare

 

pentru umplutura:

  • 200 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingură cu făină
  • 2-3 linguri cu zahăr

 

pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 2-3 linguri cu lapte

 

Mod de preparare:

Amestecă drojdia cu o parte din zahăr. Toarnă laptele călduţ şi restul de zahăr. Adaugă un sfert din unt, la temperatura camerei, un praf de sare şi frământă. Acoperă şi lasă la crescut minimum o oră.

Intr-un castronel, ameste­că restul de unt cu zahărul vanilat. împarte aluatul în trei şi întinde tot atâtea foi. Unge fiiecare foaie cu cremă de unt vanilat şi împachetează-l.e ca pe plic.

Amestecă drojdia cu o parte din zahăr. Toarnă laptele călduţ şi restul de zahăr. Adaugă un sfert din unt, la temperatura camerei, un praf de sare şi frământă. Acoperă şi lasă la crescut minimum o oră.

Din aluat, taie fâşii late de 2 crin. Taie-le apoi pe mij­loc, dar nu complet, astfel încât Scă obţii câte două fâşii prinse la un singur capăt. Cu atenţie, împleteşte-le şi da­le formă de covrig. Pune-le pe o tavă tapetată şi lasă-le să crească 15-20 de minute.

Amestecă ingredientele pentru umplutură şi pune cu lingura în gaura covrigilor. Unge-i cu gălbenuş bătut cu puţin lapte şi dă tava la cuptor până când covrigii se auresc frumos (15-20 de minute).

Covrigi cu branza

Covrigi cu branza

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.