Covrigei

Printeaza

Covrigei

Ingrediente:Covrigei

  • 1 kg faina
  • drojdie cat o nuca
  • 1-2 oua
  • margarina cat cuprinde
  • 2 lingurite sare

 

Mod de preparare:

Ingredientele se amesteca, formandu-se un aluat potrivit. Se framanta bine, dupa care aluatul se portioneaza, facandu-se mici bastonase de aluat care se rasucesc sub forma de covrigei.

Dupa ce o parte din covrigei sunt gata, se asaza in tava neunsa si se dau pe deasupra cu galbenus. Albusul oului se bate cu faina (cu atentie, sa nu se faca cocoloase) si se ung covrigeii si cu acest amestec, dar numai dupa ce sunt pe jumatate copti.

La sfarsit se lasa sa se raceasca si se consuma reci. Optional pe deasupra se chimen.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.