Cotlete de porc cu mustar si cartofi

Printeaza

O reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc.

Ingrediente:

  • 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu prosoape de hartie
  • 2 linguri ulei de masline, plus 2 lingurite
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul zdrobite
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 280 g de fasole verde
  • 2 lingurite otet de vin alb
  • 1 salota, tocata fin
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 1 bulb de fenicul mare, taiat pe jumatate si feliat foarte fin
  • 4 cotlete de porc

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se amestecă bine cartofii cu o lingură de ulei de măsline şi se adaugă într-o tavă. Se asezonează, se întind într-un singur strat şi se dau la cuptor 20 de minute.

Apoi se presară peste ei seminţele de fenicul şi paprika afumată, se amestecă bine şi se mai dau la cuptor 20 de minute, până se rumenesc.

Intre timp, se pune fasolea verde în apă clocotită 5-6 minute. Se clăteşte sub jet de apă rece şi se scurge bine.

Se amestecă o lingură de ulei cu oţetul, şalota, zahărul, o linguriţă de muştar şi se asezonează. Dressingul format se toarnă peste fenicul şi peste fasolea verde.

Se ung cotletele cu uleiul rămas şi se asezonează. Se rumenesc în tigaie timp de şapte minute pe fiecare parte.

Apoi se ung cu muştarul rămas şi se lasă deoparte. Se servesc alături de cartofi şi salata de fasole.

Cotlete de porc cu mustar si cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.