Cotlete de porc cu mere şi salvie

Printeaza

O reteta de cotlete de porc cu mere si salvie din: cotlete de porc, sare de mare, piper, ulei de masline, mere, unt, frunze de salvie si branza.

Ingrediente:Cotlete de porc cu mere şi salvie

  • 4 cotlete de porc cu os a câte 250 g
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline
  • 2 mere bune, cu coajă, curăţate de căsuţa cu sâmburi şi tăiate în 8
  • un cubuleţ de unt
  • o mână de frunze proaspete de salvie

opţional:

  • 100 g brânză bună cu gust intens, precum Stilton (brânză englezească cu mucegai albastru) sau taleggio (un gen de brânză italiană moale)

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Presăraţi cotletele cu sare şi piper. Turnaţi 1-2 linguri de ulei într-o cratiţă fierbinte. Aşezaţi în ea cu atenţie cotletele şi prăjiţi-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Dacă e nevoie, separaţi grăsimea de pe margine, ca să nu se lipească între ele.

Când cotletele sunt aproape gata, scoateţi-le din vas şi aşezaţi-le într-o tavă unsă cu ulei. Adăugaţi bucăţile de mere şi un cubuleţ de unt; căliţi merele până când devin aurii. Aşezaţi câte 4 felii de mere peste fiecare cotlet. Asezonaţi frunzele de salvie cu puţin ulei de măsline şi aşezaţi-le peste feliile de mere.

Se poate adauga o bucată de brânză Stilton sau taleggio. Introduceţi tava în cuptor pentru 4-6 minute, până când totul se rumeneşte frumos şi brânza se topeşte.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.