Cotlete pane

Printeaza

Cotlete pane

Ingrediente:Cotlete pane

  • 5 cotlete
  • 2 linguri unt sau untură pentru prăjit
  • sare
  • piper

Pentru pane :

  • pesmet
  • 2 ouă

Alegem cotletele, tăiem vertebrele, desfacem cotletele prin tăieturi în lungul coastelor, apoi curăţăm fiecare cotlet, adică tăiem tendoanele şi carnea de pri­sos. Netezim cotletele cu un ciocan, ca să aibă aceeaşi grosime. Dăm sare şi pi­per pe amandouă părţile.

Apoi muiem cotletele în ou bătut şi le batem în pes­met fin, pisat şi cernut.

Cu 20 minute înainte de a servi cotle­tele, punem grăsimea într-o tigaie şi cand s-a încins, adăugăm cotletele. Le prăjim puţin pe amîndouă părţile, la un foc viu. Cand cotletele s-au rumenit, domolim fo­cul şi le lăsăm pană se pătrund bine de căldură.

Aşezăm cotletele pe farfurie cu osul înăuntru ; putem înveli capetele oaselor în cocarde de hartie. Servim cu cartofi întregi prăjiţi, sau cu orice altă garni­tură de zarzavat.

Cotletele de viţel se pot frige la gră­tar, la fel ca biftecul la gratar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.