Cotlete de porc marinate

Printeaza

Cotlete de porc marinate din: mustar cu boabe, mustar crema, ulei, otet balsamic alb, miere, rozmarin, usturoi, sare, piper, bere, cotlet de porc.

Ingrediente:Cotlete_de_porc_marinate

marinata:

  • 1 lingura mustar cu boabe
  • 1 lingura mustar crema
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura otet balsamic alb
  • 1 lingurita miere
  • acele de la 2 fire de rozmarin
  • 3 catei de usturoi (2 pisati, unu taiat felii)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura bere

in plus:

  • 4 felii cotlet de porc (a 200 g fiecare)

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă muştarul cu ulei, oţet şi miere; se adaugă rozmarin şi usturoi. Se ung bucăţile de carne pe o parte şi pe alta cu marinata; se aşază în castron şi se acoperă cu folie transparentă; se marinează la frigider 3-4 ore.

Inainte de frigere, bucăţile de carne se şterg de resturile de marinată, apoi se aşază pe grătarul mediu încins sau pe tigaia- grill. Cu telul, se amestecă restul de marinată cu bere.

In tigaie, carnea se prăjeşte 10-12 min. întorcându-se în acest timp de 2 ori şi ungându-se cu marinată. Pe grătar, se frig bucăţile de carne deasupra jarului 3-4 min. pe fiecare parte, apoi se dau la marginea grătarului şi se lasă să se mai frigă 12-15 min.

In final cotletele se sărează, se piperează, se înfăşoară în folie şi se lasă să se odihnească minimum 8 min. Se servesc cu salată sau legume fripte.

Cotlete de porc marinate

Cotlete_de_porc_marinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.