Cotlete de porc cu salsa verde

Printeaza

Cotlete de porc cu salsa verde din: cotlete de porc, ardei, dovlecei, conopida, ulei de masline, patrunjel, busuioc, lamaie.

Ingrediente:Cotlete_de_porc_cu_salsa_verde

  • cotlete de porc cu os
  • ardei capia
  • dovlecei
  • conopidă
  • pătrunjel
  • busuioc proaspăt
  • ulei de măsline
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Mai întâi pune câte un vârf de sare pe ambele părţi ale cotletului şi aşteaptă câteva minute înainte să-l arunci în tigaie.

Apoi, pune ardeii la copt pe grătar şi lasă-i să se înnegrească. In momentul în care îi cureţi, poţi să laşi din loc în loc bucăţi de coajă arsă, pentru că le va da ardeilor un gust uşor afumat.

Stropeşte-i cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, aruncă peste ei câteva frunze de busuioc, sare şi piper după gust, acoperă-i şi lasă-i la rece.

Foloseşte un blender pentru a amesteca plantele aromatice (pătrunjel, busuioc şi mentă) cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi puţină apă rece. Vei obţine astfel în mai puţin de un minut un sos salsa verde.

Pune cotletele şi legumele la fript câteva minute. Legumele vor fi gata primele, aşa că ai grijă să le scoţi de pe plită sau din tigaie mai repede.

După ce cotletele s-au rumenit bine pe ambele părţi, lasă-le să se odihnească şi dacă vrei, mai poţi încălzi câteva secunde legumele, în acest fel, vor lua şi din aroma care a rămas de la carne.

Cotlete de porc cu salsa verde

Cotlete_de_porc_cu_salsa_verde

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.