Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola

Printeaza

Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola din: portocale, otet balsamic, miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de porc, rucola si avocado.

Ingrediente:Cotlete_de_porc_cu_otet_balsamic_si_rucola

  • 2 portocale
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 lingurite de miere lichida
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita de mustar, Dijon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 cotlete de porc fara os, in jur de 175 g fiecare
  • 100 g rucola
  • 1 avocado, taiat in bucati

 

Mod de preparare:

Se rade coaja de la o portocală, apoi se taie miezul în felii, înlăturând pieliţa albă. Se stoarce cealaltă portocală. Se amestecă jumătate din suc cu coaja rasă, oţetul, mierea şi usturoiul şi se lasă totul deoparte.

Pentru dressing, se amestecă sucul rămas cu muştarul, o lingură de ulei şi se asezonează. Se încălzeşte uleiul rămas într-o tigaie, se adaugă porcul şi se rumeneşte pe fiecare parte, cam 5 minute în total. Se adaugă amestecul balsamic şi se asezonează.

Se fierbe 5-6 minute, întorcând porcul din când în când, până când se frăgezeşte. Intre timp, se aşază rucola într-un bol, se amestecă cu avocado, cu bucăţile de portocală şi cu dressingul; se serveşte alături de porc.

Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola

Cotlete_de_porc_cu_otet_balsamic_si_rucola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.