Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci

Printeaza

Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci din: cotlete de porc, ciuperci, ceapa, ardei gras, bulion, usturoi, sare, piper, ulei, vin, apa, patrunjel verde.

Ingrediente:Cotlete_de_porc_cu_garnitura_de_ciuperci

  • 3 cotlete de porc fara os
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri bulion
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 20 ml vin alb
  • 50 ml apa fiarta
  • patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o da cu sare şi piper şi o prăjeşti rapid, în puţin ulei, pe o parte şi pe cealaltă. Ai grijă să n-o înţepi ca să nu iasă sucul din ea. O aşezi într-o tavă, torni apa şi vinul şi o dai la cuptorul încins, acoperită cu o foaie de copt.

O ţii aşa aproximativ 40 de minute. Scoţi foaia de copt şi o laşi să se rumenească. O stropeşi din când în când cu sosul din tavă. Când este gata, opreşti focul.

Separat, speli legumele, apoi le tai astfel: ceapa julien, ciupercile pe lung, iar ardeii cubuleţe. încingi ulei şi căleşti ceapa, apoi adaugi ardeiul gras. Laşi să devină sticloase şi pui ciupercile. Le ţii până scade zeama, adaugi bulionul şi asezonezi cu sare şi piper.

Le dai în câteva clocote să se combine aromele şi pui usturoiul zdrobit. Amesteci, opreşti focul şi presari verdeaţa tocată. Serveşti cotletele cu garnitură de ciuperci, ornată, dacă vrei, cu o crenguţă de pătrunjel.

Cotlete de porc cu garnitura de ciuperci

Cotlete_de_porc_cu_garnitura_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.