Cotlete de miel cu sos si rozmarin

Printeaza

Cotlete de miel cu sos si rozmarin din: cotlete de miel, lamaie, ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa, sos de soia, mustar, zahar brun, pudra de chili, sos de rosii, rozmarin verde.

 

Ingrediente:Cotlete_de_miel_cu_sos_si_rozmarin

  • 6 cotlete de miel

pentru marinat:

  • 1 lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, taiati rondele
  • sare si piper macinat

pentru sos:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri otet
  • 200 ml sos de rosii
  • 1/2 lingurita pudra de chili
  • sare si piper, dupa gust

pentru decor:

  • crengute de rozmarin verde

 

Mod de preparare:

Porţionezi cotletele şi le aşezi într-un castron. Separat, amesteci zeama unei lămâi stoarse, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper măcinat şi usturoiul tăiat felii subţiri (sau zdrobit).

Ungi cu acest baiţ cotletele, acoperi castronul cu folie alimentară şi laşi cotletele la frigider circa 2 ore să se aromatizeze şi să se frăgezească.

Intre timp, prepari sosul. Rumeneşti uşor ceapa şi usturoiul zdrobit în uleiul de măsline, stingi cu sos de soia, adaugi restul ingredientelor plus 2 linguri de apă caldă şi laşi totul să fiarbă, la foc mic, aproximativ 10-20 de minute, până capătă consistenta unui sos legat.

Scoti cotletele din baiţ, le aşezi pe grătarul bine încins şi le rumeneşti câte 5-6 minute, pe fiecare parte, până sunt bine pătrunse, dar rămân suculente.

Le serveşti imediat stropite cu sosul preparat şi garnisite cu crenguţe verzi de rozmarin parfumat.

Cotlete de miel cu sos si rozmarin

Cotlete_de_miel_cu_sos_si_rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.