Cotlete de miel cu cartofi la cuptor

Printeaza

Cotlete de miel cu cartofi la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de masline, morcov, telina, rosii, ceapa, usturoi, vin, ceapa, unt, cartofi, supa de pasare si bouquet garni.

Ingrediente:Cotlete_de_miel_cu_cartofi_la_cuptor

  • cca 1 kg cotlete de miel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 morcov
  • 1 fir țelină
  • 2roșii
  • 1 ceapă franțuzească
  • 5 căței de usturoi
  • 1 l vin alb sec
  • 3 cepe
  • 150 g unt sărat
  • 1 kg cartofi
  • 400 ml supă de pasăre
  • 1 bouquet garni (mănunchi legat din fire de cimbru, rozmarin și foi de dafin)

 

Mod de preparare:

Se sărează și se piperează carnea. Se prăjește de jur împrejur în ulei. Se toacă grosier morcovii, țelina, roșiile, ceapa franțuzească și usturoiul.

Se adaugă alături de carne și se prăjesc puțin împreună. Se toarnă vinul și se acoperă vasul. Se lasă să se înăbușe 90 min.

Se toacă ceapa. Se topește untul și se călește ceapa; se piperează ușor. Se încinge cuptorul la 140 ºC. Se decojesc cartofii, se spală, se taie felii și se așază peste ceapă.

Deasupra se așază cotletele; se toarnă supa și se adaugă ierburile; se coace la cuptor cca 90 min.

Legumele cu vin se pasează și se dau în fiert: sosul rezultat se servește cu cotletele.

Cotlete de miel cu cartofi la cuptor

Cotlete_de_miel_cu_cartofi_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.