Cotlete cu ananas

Printeaza

Cotlete cu ananas din: ananas, ceapa verde, ardei iute, cimbru, usturoi, cuisoare, cotlete de porc, ulei de masline.

Ingrediente:Cotlete_cu_ananas

  • 10 felii subtiri de ananas
  • 1 legatura ceapa verde taiata rondele
  • 1/2 ardei iute fara seminte, tocat
  • 2 linguri cimbru tocat
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 4 cotlete de porc
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Marinată: se scot cotoarele tari de la cele 6 rondele de ananas; restul de pulpă se pasează cu ceapa verde, ardeiul iute, cimbrul, ustu­roiul tocat şi cuişoarele măci­nate.

Se pune deoparte un sfert din cantitate; restul se aşază într-un castron mare, se acoperă cu folie şi se dă puţin la frigider.

Cotletele se repartizează pe un platou cu restul de ananas. Se ung cu marinata, se acoperă cu folie transpa­rentă şi se dă la frigider; se lasă să se marineze 2-3 ore.

Se scot din marinată car­nea şi ananasul şi se lasă să se scurgă. Carnea se sărează şi se piperează după gust.

Intr-o tigaie mare de teflon se încing 1-2 linguri ulei şi se prăjesc cotletele pe ambe­le feţe, cca 10-11 min. Se scot din tigaie şi se înfăşoară în folie de aluminiu.

Se toar­nă restul de ulei în tigaie şi se călesc feliile de ananas. Se toarnă în sos două linguri de apă şi se dă în clocot. Se aşază cotletele pe far­furii şi se servesc cu felii de ananas şi marinata rece.

Cotlete cu ananas

Cotlete_cu_ananas

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.