Cotlete de berbecut aromate

Printeaza

O

  • 125 ml vin rosu
  • 100 g orez
  • 200 g carne de vita tocata
  • 50 g alune
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune într-un vas cinci linguri cu ulei de măsline, usturoiul pisat, rozmarinul, salvia, puţină sare. Tăvăleşte cotletele în acest amestec şi dă-le la rece pentru 20 de minute.

Rumeneşte (fără ulei) cotletele, scoate-le, iar în sosul rămas în tigaie, adaugă oţetul balsamic, vinul, mierea şi puţină apă (de preferat, supă de legume), dă în clocot şi stinge focul.

Fierbe orezul timp de 15 minute şi scurge-l. Curăţă ceapa, toac-o mărunt şi căleşte-oîn ulei încins. Adaugă carnea de vită şi căleşte până se rumeneşte. Ames­tecă orezul cu alunele şi carnea călită. Drege de sare.

Serveşte cotletele cu sos, garnitura de orez, tabule (salată de pătrunjel, roşii, ceapă, bulgur şi lămâie) şi presară pătrunjel tocat deasupra.

Cotlete de berbecut aromate

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • cotlete de berbecut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.