Cotlete de berbecut aromate

O

  • 125 ml vin rosu
  • 100 g orez
  • 200 g carne de vita tocata
  • 50 g alune
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune într-un vas cinci linguri cu ulei de măsline, usturoiul pisat, rozmarinul, salvia, puţină sare. Tăvăleşte cotletele în acest amestec şi dă-le la rece pentru 20 de minute.

Rumeneşte (fără ulei) cotletele, scoate-le, iar în sosul rămas în tigaie, adaugă oţetul balsamic, vinul, mierea şi puţină apă (de preferat, supă de legume), dă în clocot şi stinge focul.

Fierbe orezul timp de 15 minute şi scurge-l. Curăţă ceapa, toac-o mărunt şi căleşte-oîn ulei încins. Adaugă carnea de vită şi căleşte până se rumeneşte. Ames­tecă orezul cu alunele şi carnea călită. Drege de sare.

Serveşte cotletele cu sos, garnitura de orez, tabule (salată de pătrunjel, roşii, ceapă, bulgur şi lămâie) şi presară pătrunjel tocat deasupra.

Cotlete de berbecut aromate

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • cotlete de berbecut

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact


Read more:
Supa de legume cu galuste de cas

O reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza,...

Close