Cotlet parizian

Printeaza

Cotlet parizian din: carnat afumat, cotlet, ceapa, porumb, usturoi, frisca, castravete murat, ou, ulei, patrunjel, pesmet, sare, piper, maghiran.

Ingrediente:Cotlet parizian

  • 1 fir cârnat afumat (aproximativ 300 g)
  • 1 kg cotlet
  • 2 cepe
  • 250 g boabe de porumb (din conservă sau congelat)
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml frişcă
  • 1 castravete murat
  • 1 ou
  • ulei
  • pătrunjel verde
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • măghiran

 

Mod de preparare:

Se spală şi se şterge cu hârtie absorbantă bucata de cotlet. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit se fac două găuri prin bucata de cottlet, având grijă ca cele două incizii să nu se intersecteze, într-una dintre găuri se introduce firul de cârnat, iar în cealaltă – o bucată de castravete murat. Se freacă bine cotletul cu sare, piper şi măghiran.

Se încing trei linguri de ulei într-o tavă, se prăjeşte bucata de carne pe toate părţile, apoi se adaugă cepele tăiate jumătăţi, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 45 de minute.

Intre timp, se prepară învelişul astfel: se scurge de zeamă porumbul şi se zdrobeşte împreună cu căţeii de usturoi, frişca, pătrunjelul, două linguri de pesmet şi un ou (pasta rezultată vai fi mai fină dacă se bate cu mixerul).

Se condimentează după gust cu sare, piper şi vegeta, apoi se unge cotletul de jur-împrejur. Se dă din nou la cuptor până când învelişul devine auriu (aproximativ 15 minute), apoi se scoate pe o planşetă, iar după ce s-a răcit puţin, se taie felii.

Se serveşte cu sos de roşii şi piure de cartofi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.