Cotlet de miel cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlet de miel cu legume din: cartofi, morcovi, dovlecel, ulei de masline, sos de rosii, cotlete de miel, sare si piper.

Ingrediente:Cotlet de miel cu legume

  • 300 g cartofi noi
  • 200 g morcovi
  • 1 dovlecel
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură sos de roşii
  • 8 cotlete de miel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii bine sub jet de apă şi taie-i pe lung în fe­lii, apoi fierbe-i 5 minute în apă cu sare. Spală morcovii, curăţă-i şi taie-i şi pe ei felii, apoi, după 3 minute, pune-i în apă la fiert, împreună cu cartofii. Spală dovleacul şi curăţă-l felii. Răstoarnă morcovii şi cartofii într-o strecurătoare şi lasă-i să se scurgă bine.

Pune cartofii şi morcovii într-o oală împreună cu feliile de dovlecel. Adaugă două linguriţe de ulei de măsline şi condimentează cu sare şi piper legume­le, apoi căleşte-le un pic.

Spală cotletele, usucă-le într-un şervet de bucătărie şi unge-le cu sosul de roşii amestecat cu o linguriţă de ulei de măsline, apoi pune-leîn tava unsă în prealabil cu puţin ulei.

Intoarce şi unge cotletele pe fie­care parte cu sos. Aşază legumele printre bucăţelele de carne şi dă totul la cuptor circa 15 minute. Pune apoi cotle­tele împreună cu legumele pe un platou. Poţi garnisi frip­tura cu verdeaţă şi presăra piper măcinat pe cotlete.

Cotlet de miel cu legume

Cotlet de miel cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.