Cotlet gratinat
PrinteazaCotlet gratinat din: cotlet de vitel, ciuperci, smantana, macaroane, limba, sunca, cascaval, faina, unt, lapte, sare, piper.
- 1,2 kg cotlet de viţel
- 300 g ciuperci
- 2 linguri smântână
- 200 g macaroane
- 50 g limbă
- 50 g şuncă afumată
- 60 g caşcaval
- 1 lingură făină
- 150 g unt
- 1/4 l supă
- 1 pahar de lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frigeţi cotletul înăbuşit şi, când este gata, pregătiţi sosul. Tăiaţi cotletul în felii groase şi puneţi-le pe un platou pentru gratinat.
Napaţi carnea cu ciupercile tăiate şi combinaţi cu sos alb (din făină, unt, lapte, smântână). Presăraţi cu caşcaval ras, unt topit şi lăsaţi la cuptor cald să se gratineze.
Garnisiţi preparatul cu macaroane fierte, sotate cu şunca, limba tăiată julien şi caşcavalul ras.
Pofta buna!