Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi

Printeaza

Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi

Ingrediente:Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi

  • 1,200 kg cotlet sau garf de viţel
  • 1,500 kg spanac
  • 300 g cartofi noi
  • 350 g morcovi
  • 2 linguri făină
  • 3 ouă
  • 1 pahar lapte
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • maghiran
  • 1 lingură bulion pastă
  • 1 ceapă
  • 2 linguri sos brun
  • supă

 

Mod de preparare:

Cotletul se frige înăbuşit într-o tavă adancă, cu 50 g unt, sare, ceapă tocată, timp de 50 minute.

Se scoate carnea şi se face sosul cu 1/2 lingură făină, bulion, supă, sos brun, maghiran, piper.

Spanacul piure se amestecă cu sos alb făcut din unt şi lapte, 2 ouă crude, sare, nucşoară, se pune într-o formă de tartă unsă şi se dă la cuptor în bain mărie 30 minute.

Se răstoarnă pe platou şi deasupra se aşază cotletele tăiate; se garniseşte cu morcovi sote şi chifteluţe de cartofi.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.