Cotlet de miel Dijon

Printeaza

Cotlet de miel Dijon din: arpagic, tarhon, vin, paine toast, patrunjel, unt, sare, piper, cotlet de miel, ulei, galbenusuri si mustar boabe.

Ingrediente:Cotlet_de_miel_Dijon

  • 150 g arpagic
  • 4 crengute de tarhon
  • 200 ml vin alb
  • 60 g paine toast
  • 1 legatura patrunjel
  • 225 g unt
  • sare
  • piper
  • 1,4 cotlet de miel
  • 3 linguri ulei
  • 4 galbenusuri
  • 2-3 linguri mustar boabe

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi tocaţi arpagicul, fierbeţi-l cu o crenguţă de tarhon şi cu 100 ml vin, apoi daţi totul printr-o strecurătoare. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Pasaţi pâinea şi pătrunjelul cu mixerul.

Amestecaţi-o cu 50 g unt topit, sare şi piper. Condimentaţi carnea, prăjiţi-o în ulei, apoi daţi-o 15 minute la cuptor. 4 Bateţi vinul scăzut cu gălbenşurile la bain-marie până obţineţi un amestec cremos.Topiţi restul untului şi încorporaţi-l încet, amestecând continuu.

Intindeţi muştarul pe carne, adăugaţi amestecul de pâine cu verdeaţă şi puneţi-o pe grătar 3-4 minute. Tocaţi restul tarhonului şi încorporaţi-l în sosul de vin. Condimentaţi-l cu sare şi piper.

Cotlet de miel Dijon

Cotlet_de_miel_Dijon

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata cotletul de miel 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.