Cotlet de miel cu sos de spanac si mamaliga

Printeaza

Cotlet de miel cu sos de spanac si mamaliga din: cotlete de miel, rozmarin, cimbru, ou, sare, usturoi, spanac, smantana, unt, piper.

Ingrediente:Cotlet_de_miel_cu_sos_de_spanac_si_mamaliga

  • 8 cotlete de miel
  • 2 linguri rozmarin proaspat, tocat
  • 2 linguri cimbru proaspat, tocat
  • 1 ou
  • sare
  • 4 catei usturoi
  • 500 gr spanac proaspat
  • 100gr smantana
  • 1 lingura unt
  • 2 catei usturoi
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Se toaca rozmarinul si cimbrul marunt si se amesteca cu oul, sarea si cu usturoiul tocat marunt. Cotletele se pun in compoziţia obtinuta si se tin la frigider o ora. Se prajesc pe un gratar de aragaz 8-9 minute. Separat, se face sosul de spanac cu usturoi, smantana, condimente.

Spanacul se curata, se opareste 5 minute, se toaca marunt si se pune in tigaie peste untul incins si se calesc 5 minute. In tigaie se adauga smantana, condimente dupa gust si la sfarsit usturoiul tocat marunt, dupa care se mai lasa la foc mic 3 minute, pana cand incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc si se lasa pana cand este friptura gata.

Pe o farfurie se asaza doua cotlete, se pune sos deasupra, langa mamaliga la care se poate adauga un ou prajit.

Cotlet de miel cu sos de spanac si mamaliga

Cotlet_de_miel_cu_sos_de_spanac_si_mamaliga

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.