Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi

Printeaza

Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi

Tai felii 2 kg cotlet fără os, le baţi ca pentru şni­ţele, apoi laşi carnea deoparte şi pregăteşti mujdeiul. Cureţi o căpăţână ma­re sau două mai mici de usturoi, îl pisezi şi îl amesteci cu o linguriţă de sare măruntă până se formează o pastă omogenă.

Apoi torni ulei în fir, ca la maioneză, până ce pasta de usturoi îşi dublează volumul. Când este gata potriveşti de gust cu un pic de piper, condi­ment tip Vegeta, boia dulce şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Pui apă rece şi mujdeiul este gata.

Incingi grătarul, îl ungi cu o bucată de slănină şi frigi carnea. După ce iei feliile de carne fripte, torni peste fiecare mujdei, atunci cât sunt calde şi le acoperi câte­va minute ca să-şi ia gustul. Poţi să faci şi piure de cartofi drept garnitură.

Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.