Cosulete cu legume
PrinteazaCosulete cu legume din: oua, ulei, lapte, zeama de lamaie, praf de copt, faina, sare, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, cartofi, marar, mazare, ulei de masline, sare, chimen, anason, tarhon, maghiran, rosii si tarhon.
pentru aluat:
- 2 oua
- 100 ml ulei
- 2-3 linguri de lapte sau iaurt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1/2 plic praf de copt
- 250 g faina
- sare
pentru umpltutura:
- 2 morcovi potriviti
- 1 telina mijlocie
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac
- 2 cartofi potriviti
- 1 legatura marar
- 100 g mazare fina
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare dupa gust
- condimente: cate un varf de cutit din: chimen, anason, tarhon si maghiran
pentru garnitura:
- 5 rosii potrivite
- 1-2 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
- 1 lingurita tarhon tocat fin
Mod de preparare:
Baţi bine ouăle întregi şi torni uleiul treptat. Pui sarea, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, iaurtul sau laptele şi continui să amesteci. Presari făina în ploaie şi frămânţi bine până obţii un aluat potrivit, pe care îl dai la rece pentru 1/2 oră.
Intinzi aluatul în strat de 1/2 cm si tai bucăţi din aluat cu care îmbraci formele de tarte unse cu ulei.
Coci coşuleţele în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit.
Pregăteşti umplutura: Cureţi şi pui la fiert morcovii, ţelina, pătrunjelul, păstârnacul, mazărea, le scurgi bine şi le iaşi la răcit. Fierbi separat cartofii întregi. După ce s-au răcit, tai cartofii cubuleţe.
Intr-un castron amesteci legumele cu uleiul de măsline, mărarul tocat fin, zeama de lămâie şi condimentele. Cu amestecul obţinut umpli toate coşuleţele.
Pregăteşti garnitura: Tai roşiile în 2, le aşezi într-o tavă, le stropeşti cu uleiul de măsline şi le coci în cuptor, presărate cu tarhon. Sunt delicioase şi fără această garnitură.
Cosulete cu legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cosulete cu legume
ft interesante la aperitiv
Ai un plus de la mine :))