Cosulete cu portocale si nuci

Printeaza

Cosulete cu portocale si nuci din: fainam, drojdie, lapte, ou, zahar, unt, budinca de vanilie, portocale, dulceata de nuci, nuci, fistic, sare, menta, frisca, mere, scortisoara.

Ingrediente:Cosulete cu portocale si nuci

  • 300 g făină
  • 7 g drojdie
  • 575 ml lapte dulce
  • un ou
  • 150 g zahăr tos
  • 50 g unt
  • un plic budincă de vanilie din comerţ
  • două portocale
  • 200 g dulceaţă de nuci
  • 50 g miez de nucă
  • 50 g fistic
  • 4 g sare
  • mentă
  • frişcă
  • mere
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se dizolvă drojdia în 125 ml lapte dulce împreună cu două grame de sare şi jumătate din zahărul tos.

Se toarnă peste făină împreună cu untul topit, oul şi se frământă până se obţine un aluat nelipicios, eventual mai adăugând lapte sau făină, după caz.

Se lasă să dospească la cald 20 de minute, se întinde o foaie, se taie dreptunghiuri şi se crestează la capete. Se aşază pe un sucitor învelit în hârtie de copt unsă cu unt, se înţeapă cu o furculiţă ca să nu crească la copt şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu 15 minute sau până devin aurii, se lasă să se răcească şi se pun pe un platou. Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu coajă rasă de portocale şi se lasă la răcit.

Se umplu coşuleţele cu cremă, se pun în mijloc nucile şi fisticul tocat, felii de portocală decojite şi dulceaţa de nuci.

 

Cosulete cu portocale si nuci

Cosulete cu portocale si nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.