Coşuleţe cu linte
PrinteazaCoşuleţe cu linte
- 1 pachet aluat foi de plăcintă
- 200 g linte roşie
- 250 g brânză tofu
- 2 linguri sos de soia
- 2 gălbenuşuri
- 5 linguri lapte
- 30 g seminţe de susan
- 1 lingură vegeta
- coriandru
- cimbru
- pătrunjel verde
- 1 fir de praz tăiat rondele
Mod de preparare:
Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert împreună cu cimbrul, la foc moderat, aproximativ 15 minute. Apoi, lintea se scurge şi se clăteşte. Brânza tofu se taie cubuleţe şi se amestecă cu lintea.
Pe urmă, se adaugă sosul de soia, vegeta, coriandrul, prazul şi pătrunjelul tocat fin. Se încălzeşte cuptorul. Foile de plăcintă se pun pe o suprafaţă netedă, tapetată cu făină, se întind subţire, tăindu-se pătrăţele de 10 cm, iar marginile se umezesc cu puţină apă.
Pe fiecare pătrăţel se pune amestecul de linte şi tofu şi se împătureşte, formându-se triunghiuri. Marginile se fixează bine. Coşuleţele se pun într-o tavă în care a fost aşezată o hârtie pentru copt.
Gălbenuşurile se amestecă cu laptele şi se unge fiecare coşuleţ. Se presară apoi susan pe toată suprafaţa coşuleţelor şi se lasă aproximativ 15-20 de minute în cuptor.
Poftă bună!