Cosulete cu crema de rodie

Printeaza

Cosulete cu crema de rodie din: unt, faina, cacao, zahar tos, zaha vanilinat, sare, rodie, lapte, ou, galbenusuri, zahar pudra, amidon, sirop de rodie, sos de ciocolata, menta si fistic.

Ingrediente:Cosulete_cu_crema_de_rodie

  • 125 g unt
  • 225 g faina
  • 25 g cacao
  • 125 g zahar tos
  • doua pliculete cu zahar vanilinat
  • sare
  • o rodie
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • doua galbenusuri
  • 50 g zahar pudra
  • amidon
  • 30 ml sirop de rodie
  • sos de ciocolata
  • menta
  • fistic

 

Mod de preparare:

Untul rece se amestecă într-un bol cu făina până devine ca un pesmet. Se adaugă oul întreg, sarea, zahărul tos şi cacaoa. Se presară un plic de zahăr vanilinat şi se frământă totul până se obţine un aluat omogen, se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece minimum două ore.

Se întinde o foaie subţire, se decupează pătrate, se pun în forme de tarte unse cu unt şi se coc la foc mediu 12-15 minute. Se lasă puţin în forme, se scot ” şi se lasă să se răcească. Laptele rece se amestecă bine cu gălbenuşurile, zahărul pudră, zahărul vanilinat şi o lingură cu amidon.

Se fierb la bain-marie până se îngroaşă, se adaugă siropul de rodie, se amestecă şi se mai ţine pe foc cinci minute. Se lasă să se răcească, se toarnă în cojile de tarte şi se decorează cu sâmburi de rodie. Se introduc la rece pentru minimum o oră, apoi se servesc.

Se servesc simple, cu sos de ciocolata sau presarate cu menta si fistic tocat.

Cosulete cu crema de rodie

Cosulete_cu_crema_de_rodie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nela Petrusin

    Un desert delicios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.