Cosulete cu ciocolata si pepene

Printeaza

O reteta delicioasa de cosulete cu: faina, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat, unt, ou, frisca lichida, anason, ciocolata de menaj, rom, fistic, ciocolata alba, pepene verde.

Ingrediente aluat:

  • 220 g făină
  • 65 g zahăr
  • 1pachet zahăr vanilat coaia rasă de la o lămâie
  • 125 g unt
  • 1 ou

Ingrediente crema:

  • 400 ml friscă lichidă
  • 2 linguri rase de zahăr
  • 1 linguriţă anason măcinat
  • 250 g ciocolată de menaj
  • 50 ml rom

Ingrediente décor:

  • 150 g fistic decojit
  • 100 g ciocolată albă
  • 1/2 pepene galben
  • 1 felie de pepene verde

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu  zahărul, zahărul vanilat şi coaja de  lămâie. Se adaugă untul moale,  oul şi se frământă un aluat potrivit de tare, care se pune la frigider pentru 30 de minute.

Se amestecă frişca cu anasonul, două linguri rase de zahăr şi se pune pe foc. Când dă în fiert, se adaugă ciocolata (fulgi sau rasă din bucată mai mare) şi se ameste­că până se topeşte.

Se răstoarnă crema într-un castron, se pune romul, se amestecă şi se lasă să se răcească. Când s-a răcit, se bate bine cu mixerul. Se poa­te face cu o seară înainte şi se ţine la frigider.

Se întinde aluatul într-o foaie groa­ză să de 5 mm şi se taie în 12 pătra­te. Se ung formele de tarte cu pu­ţin unt şi se aşază aluatul, presând uşor.

Se înţeapă aluatul cu furculiţa şi se introduc formele la cuptor pentru 15 mi­nute, după care se lasă să se răcească.

Se zdrobeşte fisticul şi se topeşte ciocolata albă. Se înmoaie margi­nea fiecărui coşuleţ în ciocolată al­bă şi apoi se introduce în fistic.

Se umplu tartele cu crema de ciocolată şi se ornează cu bucăţi de pepene aşeza­te în floare (ca în imaginea mare).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.