Cosulete crocante umplute cu struguri si crema
PrinteazaCosulete crocante umplute cu struguri si crema din: foi de placinta, unt, zahar pudra, portocala, struguri, mascarpone, iaurt, zahar si grappa.
- 400 g foi de placinta
- 50 g unt
- 2 linguri zahar pudra
- 1 portocala
- 200 g struguri fara samburi
- 250 g mascarpone
- 250 g iaurt degresat
- 60 g zahar
- eventual 2 linguri Grappa
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se ung cu unt adânciturile unei forme de brioşe. Se taie foile de plăcintă în 24 de pătrate (12 x 12 cm). Fiecare adâncitură a formei se tapetează cu un pătrat de aluat şi se unge cu puţin unt topit; se pudrează cu zahăr. Se aşază deasupra al doilea pătrat, fără a se suprapune perfect.
Se presează bine în formă şi se coace cea 10-15 min. Se scot din formă coşuleţele astfel obţinute şi se lasă să se răcească. Se spală portocala, se rad fâşii de coajă şi se stoarce sucul. Se spală boabele de struguri şi se taie jumătăţi.
Se amestecă sucul cu mascarpone, iaurt şi zahăr; se aşază în coşuleţele de aluat. Se amestecă strugurii cu coajă de portocală şi eventual lichior Grappa; se aşază în coşuleţe.
Cosulete crocante umplute cu struguri si crema
Pofta buna!
as putea inlocui strugurii si cu alte fructe
as pune struguri albi si negri 🙂
Baiii..m-ai dat pe spate