Cosulete cu cremă de merisoare
PrinteazaCosulete cu cremă de merisoare din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, compot de merisoare, albus, ciocolata si fulgi de migdale.
aluat:
- 200 g faina
- 60 g zahar pudra
- 120 g unt
- 2 galbenusuri
- coaja de lamaie rasa
crema:
- 300 g compot de merisoare
- 120 g zahar pudra
- 1/2 albus
glazura:
- 150 g ciocolata amaruie topita
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahăr; se adaugă fulgi de unt, gălbenuşuri şi coaja de lămâie. Se modelează sub formă de bilă şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider cea 2 ore. Formele de coşuleţe se ung cu unt. Se modelează biluţe de aluat şi fiercare bilă se aşază în câte o formă.
Coşuleţele umplute se aşază pe o tavă. Se coc timp de cea 12-13 min. în cuptorul preîncălzit la 150 C. Se scot din cuptor şi se răstoarnă imediat pe un grătar de prăjituri; se lasă să se răcească.
Se strecoară compotul de merisoare. Se bate albuşul cu zahăr şi se înglobează meri-şoarele; se aşază această cremă în coşuleţe şi se dau puţin la frigider. Se scot din frigider, se glasează cu ciocolată şi se ornează cu fulgi de migdale.
Cosulete cu cremă de merisoare
Pofta buna!
Interesanta crema asta 🙂