Cosulete cu cremă de merisoare

Printeaza

Cosulete cu cremă de merisoare din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, compot de merisoare, albus, ciocolata si fulgi de migdale.

Ingrediente:

aluat:

  • 200 g faina
  • 60 g zahar pudra
  • 120 g unt
  • 2 galbenusuri
  • coaja de lamaie rasa

crema:

  • 300 g compot de merisoare
  • 120 g zahar pudra
  • 1/2 albus

glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie topita
  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahăr; se adaugă fulgi de unt, găl­benuşuri şi coaja de lămâie. Se modelează sub formă de bilă şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider cea 2 ore. Formele de coşuleţe se ung cu unt. Se modelează biluţe de aluat şi fiercare bilă se aşază în câte o formă.

Coşuleţele umplute se aşază pe o tavă. Se coc timp de cea 12-13 min. în cuptorul preîncălzit la 150 C. Se scot din cuptor şi se răstoarnă imediat pe un gră­tar de prăjituri; se lasă să se răcească.

Se strecoară compotul de merisoare. Se bate albuşul cu zahăr şi se înglobează meri-şoarele; se aşază această cremă în coşuleţe şi se dau puţin la frigider. Se scot din frigider, se glasează cu ciocola­tă şi se ornează cu fulgi de migdale.

Cosulete cu cremă de merisoare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Interesanta crema asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.